Tuintegels brengen je tuin helemaal samen

Na verloop van tijd begint elke tuin zachtjes te roepen om wat vernieuwing. Net zoals je de planten moet blijven verzorgen, de bloemetjes water moet blijven geven en het gras gemaaid moet houden vraagt ook de rest van je tuin om wat liefde en aandacht. Een vervallen houten hekje met een roestig handvat kan lekker rustiek en wild staan als je daarvan houdt, maar ingezakte tuintegels en een piepende klemmende deur zit natuurlijk niemand echt op te wachten. Pak daarom deze zomer eens lekker uit met een tuin verbouwing. Het hoeft niet uitgebreid of heel anders dan wat je nu hebt – maar de boel eens een keer helemaal omgooien kan natuurlijk ook! Wat je tuin helemaal samenbrengt is – buiten natuurlijk bloemen en planten – je tuintegels.

Tuintegels maken de tuin

Of je nou houdt van een strak terras met weinig groen, een enorme wildernis aan bloemen en planten, of een mooi evenwicht met een stuk gras voor de kinderen en een terrasje voor jou – in elke tuin zijn tuintegels onmisbaar. Je kunt niet bij je planten als je ze moet verpletteren om erbij te komen! Zelfs degenen met de groenste vingers weten het belang van tuintegels, al zijn het maar stapstenen om door de wildernis te komen.

tuintegels

En juist omdat tuintegels nou eenmaal bij iedere tuin horen, wat je stijl of smaak ook is, is er ontzettend veel variatie in soorten, maten en kleuren tuintegels. Grote vierkanten en rechthoeken, perfect symmetrisch of met afwisselende maten en kleuren, ronde of natuurlijk gevormde stapstenen, een standaard stoeptegel terras of een loungehoek met waaierpatroon klinkers – het kan allemaal! Het ligt er uiteraard net aan wat past bij jouw smaak, de stijl van je huis, en die van je tuin. Of je deze zo wilt houden of juist iets helemaal veranderen. Je kunt al je planten laten staan, alleen de tuintegels vervangen en toch het gevoel hebben dat je een hele nieuwe tuin hebt! Zo ben je makkelijk en snel klaar, maar is toch de essentie vernieuw(en)d.

Tuintegels zijn het waard

Het lijkt misschien een hele stap en een lange taak, maar dit hoeft echt niet zo te zijn. Je kunt online al lekker browsen wat voor tuintegels je zou willen en bijvoorbeeld zelf alvast ontwerpen hoe je ze wil, zodat je weet hoeveel je nodig gaat hebben. Vervolgens hoef je er alleen maar een vrije dag aan te besteden en de volgende ochtend zit jij met je kopje koffie op een splinternieuw terras in je eigen tuin!