Palletranden – veilig verpakt tijdens transport

Gebruik jij regelmatig pallets om goederen te vervoeren, maar staan de spullen niet altijd even stevig op de vlonder? Overweeg dan palletranden! Dankzij deze stevige randen zullen alle goederen en producten veilig verpakt zijn. Daarmee voorkom je eventuele ongelukjes of beschadigingen tijdens transport. Ideaal voor ieder bedrijf dat actief is in de logistieke sector. Door middel van palletranden kun je voortaan alles veilig vervoeren. Bovendien kun je palletranden eenvoudig omtoveren tot een kist voor opslag én transport. Ontdek hier alles over deze praktische randen voor pallets.

Extra bescherming door middel van palletranden

Een pallet is ontzettend handig voor het vervoeren van goederen. Helaas garandeer je daar niet mee dat alles goed beschermd wordt. Het zit namelijk niet echt vast aan de vlonder. Wanneer producten niet goed beschermd worden, kunnen er onveilige situaties ontstaan. In het ergste geval kunnen de goederen zelfs beschadiging oplopen. Daar is gelukkig een oplossing voor: palletranden. Door middel van palletranden bescherm je de goederen net even iets beter. Dat is uitermate handig voor logistieke doeleinden.

Deze praktische randen maken het mogelijk om een simpele pallet binnen een mum van tijd op te toveren in een stevige kist. Die kist kan vervolgens weer ingezet worden voor opslag en transport van goederen. Daarnaast kan je uiteraard palletranden ook inzetten om een verdeling te maken. Hierdoor kun je meerdere goederen op dezelfde pallet vervoeren, zonder dat deze gemengd worden met elkaar. Dit soort randen voor pallets zijn dus niet alleen erg praktisch, je kunt ze tevens op meerdere manieren inzetten. Perfect voor elk bedrijf dat werkzaam is in de logistieke sector.

Verschillende afmetingen en materialen

Omdat er diverse pallets zijn, zijn er ook verschillende soorten palletranden. De meest voorkomende afmetingen voor opzetranden zijn 1200 x 800 mm. Uiteraard zijn er ook palletranden te vinden met een grotere of juist kleinere afmeting. Naast diverse afmetingen komen de opzetranden ook voor in verschillende materialen. De meest gebruikte randen zijn gemaakt van kwalitatief hout, kunststof of metaal. Hierdoor zit er altijd wel een soort opzetrand tussen die perfect aansluit bij jouw wensen en werkzaamheden.

Palletranden omtoveren tot palletkist

Wist je trouwens dat het zelfs mogelijk is om door middel van opzetranden een palletkist te creëren? Palletboxen bestaan uit opzetranden en een pallet. Deze zijn stevig met elkaar bevestigd dankzij degelijke opzetstukken. Geen fan van een permanente kist of opzetranden? Er zijn ook randen van pallets te vinden die inklapbaar zijn. Op die manier profiteer je van de voordelen van palletranden, maar bespaar je ruimte in het magazijn. Ben je geïnteresseerd? Verdiep je dan in de mogelijkheden voor jouw bedrijf en maak profijt van de vele voordelen!