Netjes naar het werk

Het kan soms moeilijk zijn om een outfit te vinden voor het werk die comfortabel zit, maar toch wel netjes is. Dit is extra moeilijk wanneer jij de baas bent. Dan is er geen voorbeeld om te volgen. Sterker nog, jij bent het voorbeeld! Ga je in een volledig pak, met blazer en pantalon of worden teenslippers en korte broeken gewaardeerd? Bij vele werkplekken is het normaal om wel een beetje netjes te gaan, maar hoeven complete pakken eigenlijk niet gedragen te worden. Voor iedereen die wat in de war is met wat er dan het beste gedragen kan worden, hier staan wat tips.

Overhemden

Een overhemd is goed voor iedereen die mannelijke of vrouwelijke kleding draagt. Elke outfit ziet er meteen een stuk netter uit wanneer het gedragen wordt met een overhemd. Hierin kan wel nog wat variatie zitten, zodat niet iedereen elke dag hetzelfde aan heeft. Denk bijvoorbeeld aan stijl of kleur. Overhemden zijn vaak te vinden in zwart, wit, blauw of roze, maar het kan ook leuk zijn om een printje aan te hebben. Eterna overhemden zijn leuk om eens door te shoppen. Deze schijnen niet door en zijn in allerlei leuke kleuren te vinden. Voor iedereen wat!

Blazers

Blazers werken eigenlijk hetzelfde als overhemden. Er zijn overhemden gemaakt voor verschillende lichaamstypes en seksen en er is genoeg variatie te vinden in materiaal en kleur om het interessant te houden. Daarnaast zorgen blazers er ook voor dat een outfit er een stuk professioneler uitziet, alleen maar door een simpel jasje te dragen. Let bij het aanschaffen van een blazer op de lengte en de breedte van de taille, zodat je er op z’n best uitziet!

Spijkerbroeken

Met overhemden en blazers kan het wat net overkomen. Om het iets meer casual te maken, is het goed om een spijkerbroek te dragen. Om het niet té casual te maken, hoort de spijkerbroek wel zwart of (donker)blauw te zijn. Natuurlijk zonder gaten of accessoires erop. Een spijkerbroek klinkt misschien niet als iets wat de professionele zakenman aan zou trekken, maar het kan nog steeds erg netjes staan.

Schoenen

Er zijn vele soorten schoenen die er professioneel, maar ook wel wat casual eruit zullen zien. Het belangrijkste onderdeel is dat de schoenen niet vies zijn. Kleuren zoals zwart, wit, grijs, bruin of misschien blauw zien er goed. Iedereen die wat meer vrouwelijke schoenen draagt, zit goed met pumps. Mannen zien er goed en netjes uit in loafers. Bonus! Beide soorten schoenen zitten erg comfortabel. Deze zijn dus ook goed voor mensen die wat langer op de voeten staan op een dag.