Mistgenerator – Innovatief een huis beveiligen

Een mistgenerator is de meest nieuwe oplossing op het gebied van huisbeveiliging. Veel mensen beveiligen hun huis tegenwoordig met een alarm. Deze nieuwe vorm van beveiliging zorgt ervoor dat ongewenst bezoek eigenlijk geen kans krijgt om iets uit uw huis mee te nemen. In veel situaties biedt een mistgenerator een uitkomst. Criminelen kunnen helemaal niets meer zien en zijn gedwongen om te vluchten. Meer weten over deze nieuwe vorm van bedrijvigheid? In mijn blog op Nieuwe-bedrijvigheid.nl vertel ik er graag meer over.

Hoe werkt een mistgenerator?

De mistgenerator is aangesloten op uw alarmsysteem. Als het af gaat verspreidt het een ondoordringbare laag mist. Er wordt in een relatief korte tijd een enorme hoeveelheid waterdamp verspreid door dit systeem. Dit zorgt ervoor dat u echt helemaal niets meer ziet, de uitgang is de enige oplossing. Een inbreker kan niets meer zien en dus niets meer stelen. Op deze manier blijven uw waardevolle bezittingen veilig. Het is een bijzondere, maar uiterst effectieve vorm van beveiliging. Waarom wachten op de politie, als u ook criminelen in hun ‘werk’ kan blokkeren?

Een mistgenerator gaat de 5-minuten regel tegen

Een bekende vuistregel in het voorkomen van inbraken is dat een inbreker gemiddeld 5 minuten nodig heeft om in te breken. Dat is inclusief het binnenkomen, de buit zoeken en weer vertrekken. Als u uw huis goed wil beveiligen moet u rekening houden met die 5 minuten regel. Mistbeveiliging kan het verschil maken als uw huis niet beveiligd is volgens de 5 minuten regel. Er zitten namelijk een aantal voordelen aan een mistgenerator ten opzichte van een traditioneel alarmsysteem.

De voordelen van een mistgenerator

Er zijn een aantal voordelen te benoemen die een mistgenerator wel heeft en een normaal alarmsysteem niet. Misschien dat deze voordelen u overhalen om dit beveiligingssysteem aan te schaffen. De generator treedt veel sneller in actie dan een normaal alarmsysteem, doordat de mist direct wordt uitgestoten. Het ongewenste bezoek wordt hierdoor direct geblokkeerd. Wat ook handig om te weten is dat de mist geen sporen achter laat. Het is eigenlijk maar een simpele waterdamp dat wordt uitgestoten.

 

Het plaatsen van deze generator is weinig moeite en u kan deze overal in uw huis kwijt. Veel huizen zijn voorzien van ingebouwde beveiligingssystemen. Dit systeem is juist makkelijk te verplaatsen bij bijvoorbeeld een verhuizing. De generator is ook prima te gebruiken bij bedrijven. Dus of u er nou één wil plaatsen op werk of thuis, dat maakt niet uit.