Heerlijke recepten voor de Kamado BBQ

Als je dan zo’n mooie Kamado BBQ hebt aangeschaft, dan wil je daar ook echt iets bijzonders op bereiden. Zelfs een “gewone” hamburger wordt bijzonder op de Kamado BBQ. Wil je het toch net iets anders aanpakken? Dan heb ik hier een paar recepten voor je die je prima op de Kamado BBQ kunt bereiden. Als voorbereiding begin je natuurlijk met het aansteken van de Kamado BBQ, zodat deze goed op temperatuur is als jij er klaar voor bent om ‘m te gebruiken.

Hamburger met gebakken ei en avocado, natuurlijk van de Kamado BBQ

Ingrediënten: 500 gram half om half gehakt, sjalotjes, drupje Worcestershiresaus, snufje peper en zout, 4 broodjes, 8 blaadjes sla, 4 plakken smeltkaas, scheutje neutrale olie, 4 eieren en een eetrijpe (!) avocado.
Bereiding: Snipper de sjalotjes heel fijn, doe de snippers in een schaal en doe hierbij het gehakt, de Worcestershiresaus, wat peper en zout. Dit meng je goed door elkaar. Je maakt hier 4 hamburgers van. De hamburgers leg je op de Kamado BBQ en bak je aan één kant voor een minuut of 4. Dat is een beetje afhankelijk van hoe heet de barbecue is. Dan draai je de hamburgers om en leg je een plak kaas op iedere hamburger. Ondertussen snij je de broodjes en was je de sla en je maakt plakjes van de avocado. Je bakt de eitjes in een gietijzeren koekenpan (deze kan ook gewoon op de Kamado BBQ). Dan ga je de broodjes bouwen: leg wat sla op ieder broodje, dan een hamburger met kaas, hierop leg je de plakjes avocado en het gebakken eitje. Dat wordt smikkelen!

Bijzondere burger met kip en chorizo, gewoon van de Kamado BBQ

Ingrediënten: 300 gram kipfilet, 250 gram chorizo, komkommer, limoen, 4 broodjes, een eetrijpe avocado en een bakje crème fraîche.
Bereiding: Snij de kipfilet en de chorizo in kleinere stukjes. Kieper de hele boel in de keukenmachine en laat draaien tot het een mooie massa is geworden. Maak hier 4 hamburgers van. Was hierna heel goed je handen! Leg de hamburgers op de Kamado BBQ en laat ze lekker even bakken. Maak ondertussen lange repen van de komkommer, bijvoorbeeld met een dunschiller, rasp het groene deel van de limoen en pers ‘m uit. Meng de komkommer met een lepeltje limoensap, peper en zout. Maak een sausje door de rest van het limoensap in de crème fraîche te gieten en goed te roeren. De avocado snij je in plakken. Ondertussen draai je de burger even om op de Kamado BBQ. Het bouwen van de broodjes: snij ze doormidden en smeer wat limoencrème op de onderste helft. Hier leg je de burger, de komkommer en de avocado bovenop. Zo heb je echt een bijzondere burger gemaakt op de Kamado BBQ!
Kamado bbq