Hoe veilig is jouw zaak?

Opgeschrikt door het alarm wat je binnenkrijgt via je mobiele telefoon schiet je uit je bed. Wat zal er aan de hand zijn? Er schiet van alles door je hoofd. Het zal toch niet zo zijn dat er daadwerkelijk ingebroken is? De vorige keer was het gelukkig vals alarm, maar je weet het maar nooit. Haastig schiet je je kleding aan en stap je in de auto naar de zaak. Aldaar aangekomen staat de politie al voor de deur. Je hoeft geen twee keer te kijken om te zien dat het deze keer menens is. De deur is opengebroken en binnen is het één grote ravage. Alles wat enigszins van waarde was hebben ze meegenomen. Je grootste nachtmerrie is werkelijkheid geworden. De politie vraagt je of je ergens camera’s hebt hangen, maar tot je grote spijt moet je daar met nee op antwoorden. Dat zal het onderzoek helaas een heel stuk lastiger maken. Hoe groot is de kans dat de daders nu nog gepakt zullen worden?

Scenario 2

Opgeschrikt door het alarm wat je binnenkrijgt via je mobiele telefoon schiet je uit je bed. Wat zal er aan de hand zijn? Er schiet van alles door je hoofd. Het zal toch niet zo zijn dat er daadwerkelijk ingebroken is? De vorige keer was het gelukkig vals alarm, maar je weet het maar nooit. Snel pak je je telefoon erbij en open je de app waarop je jouw beveiligingscamera’s kunt bekijken. Dat is foute boel! Je ziet de inbrekers op de vlucht slaan en ze hebben flink wat buit gemaakt. Haastig schiet je je kleding aan en stap je in de auto naar de zaak. Aldaar aangekomen staat de politie al voor de deur. Zoals de beelden je al lieten zien, is het binnen inderdaad één grote ravage. Wat een nachtmerrie! Gelukkig kun je de camerabeelden overhandigen aan de politie. Door de handig gekozen plekken voor de camera’s zijn de dieven goed in beeld. Zelfs het kenteken van de vluchtauto is te lezen.

Jouw keuze

Welk scenario spreekt jou het meeste aan? Zou jij kiezen voor scenario 1 of voel je je prettiger bij scenario 2? Laten we vooropstellen, het hebben van camera beveiliging garandeert natuurlijk niet dat er nooit een inbraak plaats zal vinden. Bovendien maakt het een inbraak ook niet minder vervelend. Wél heb je kans dat dieven jouw bedrijf overslaan wanneer ze zien dat je goed beveiligd bent. Mocht er onverhoopt dan toch ingebroken worden, heb je grote kans dat je voldoende beeldmateriaal hebt om de dieven op te sporen. Het installeren van beveiligingscamera's bied je dus wel degelijk voordelen. Denk er eens over na hoe jij jouw bedrijf het beste kunt beveiligen. Dat voorkomt achteraf wellicht een hoop spijt.

Geplaatst in IT