Hills hondenvoer voor je hondenvriend!

Mijn hondenvriend is de afgelopen jaren altijd sterk gebleven, maar je weet dat honden het helaas niet zo lang uithouden als mensen. Daarom wordt het beestje al wat ouder en krijgt het hier en daar wat mankementen. Ik ben hiervoor een aantal keer naar de dierenarts geweest. Deze vertelde mij dat speciale voeding het beestje kan helpen om optimaal gezond te blijven. Deze speciale voeding is echter niet voor alleen oude honden. Je hebt deze speciale voeding voor elke leeftijd. Zo kwam ik terecht bij Hills hondenvoer. Dit hondenvoer is speciaal gemaakt om ervoor te zorgen dat jonge en oudere honden optimaal gezond blijven. Ik zal je in mijn blog kort vertellen over wat dit voer zo gezond maakt en wat het voor effect heeft gehad op mijn kleine hondenvriend.

Hills hondenvoer is gezond!

In deze alinea ga ik jullie kort uitleggen wat het hondenvoer van Hills zo gezond maakt voor honden. Maar eerst even kort een stukje geschiedenis. Het is namelijk wel handig om te weten wanneer Hills hondenvoer is ontstaan. In 1939(!) kwam een arts erachter dat door middel van samengestelde voeding verschillende problemen aangepakt kunnen worden. Hierdoor ging de arts dierenvoeding samenstellen die gezonder was dan enig ander in die tijd. Het hondenvoer richt zich op specifieke gezondheidsproblemen zoals nierproblemen. Het voer pakt deze gezondheidsproblemen aan doordat het antioxidanten bevat die het immuunsysteem van het beestje kunnen ondersteunen. Zo heb je ook voeding die de spijsvertering verbeteren. Dit is goed voor de wat oudere honden, zoals mijn oude vriend. Maar je hebt ook speciale voeding om honden met overgewicht af te laten vallen. Overgewicht is zeer slecht voor honden doordat het de gewrichten onder druk zet. Verder helpt dit voer ook tegen maagaandoeningen.

Een gezonde hondenvriend

Sinds ik naar de dierenwinkel ben geweest om het speciale Hills hondenvoer aan te schaffen voor mijn kleine hondenvriend is het beestje al een stuk actiever dan voorheen. Eerst krijg het een beestje een beetje last van zijn maag en darmen. Het speciale voer zorgt ervoor dat zijn spijsvertering weer een stuk beter werkt. Hierdoor is het beestje gelijk een stuk actiever. Actiever doordat hij nu graag weer mee naar buiten gaat. Eerst bleef het beestje liggen wanneer ik hem mee naar buiten wilden nemen voor een wandeling. Nu staat hij zelfs weer te wachten voor de deur! Ik denk dat de speciale voeding ervoor zorgt dat hij zich weer een stuk jonger voelt. Ik hoop dat het beestje op deze manier nog een flink aantal jaartje meegaat!