Een originele stedentrip? Bezoek Praag!

Wanneer je er een lekker weekendje tussen uit wilt, zul je wellicht denken aan steden als Londen, Berlijn, Parijs of Barcelona. Begrijpelijk, want dit zijn steden die onwijs veel te bieden hebben en je een weekend vol vermaak zullen bezorgen. Toch brengen deze steden ook een hoop kosten en drukte met zich mee. Zelf heb ik er dit najaar voor gekozen om een bezoek te brengen aan de hoofdstad van Tsjechië, Praag! Waarom Praag zul je wellicht denken. De vliegtickets en het hotel waren super goedkoop, de stad heeft veel bezienswaardigheden en de drankjes zijn er een stuk goedkoper dan in bijvoorbeeld Londen. Met deze argumenten ga ik jullie overtuigen een volgende stedentrip ook naar Praag te plannen. Oh ja, vergeet je camera niet. Met behulp van een grote geheugenkaart en goede lens kun je prachtige foto’s maken van alle oude (en soms ook moderne) bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft.

Hapjes en drankjes

Voor mij staat een stedentrip altijd grotendeels in het teken van lekker eten en drinken. In de dagelijkse routine let ik veelvuldig op mijn eten en zorg ik dat ik vrijwel altijd gezond eet. Dit betekent dat ik op vakantie lekker mag zondigen. De Tsjechische keuken is een keuken waar je van moet houden. Het meest bekende gerecht is Goulash en dit zal je ook overal in de stad kunnen verkrijgen. Daarnaast zijn er ook tal van Italiaanse restaurants in de stad te vinden. Ook zijn Tsjechen dol op goed vlees en zit de hele stad vol met steakhouses. Drankjes zijn erg goedkoop in Praag. Een halve liter Tsjechisch bier kost zelden meer dan 2 euro en ook een goed glas wijn kun je krijgen voor 1,50 euro. Gedurende de ‘Happy hours’ zijn de standaard cocktails al verkrijgbaar voor 3 of 4 euro. Op gastronomisch gebied zul je je zeker vermaken gedurende een weekendje Praag.

Gerenommeerde dierentuin

Praag heeft tal van leuke en interessante bezienswaardigheden. Uiteraard heb je de wereldbekende Karelsbrug en vanaf de Petrintoren heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Ook de Joodse buurt heeft veel te bieden voor toeristen. Voorafgaand las ik over de dierentuin van Praag. Op de ranglijst van mooiste dierentuinen ter wereld stond de dierentuin van Praag op plek vijf, waardoor ik erg benieuwd raakte. Tot mijn grote verbazing kostte een ticket (voor studenten) maar € 1,95. In Nederland zijn we al gauw gewend om 25 tot 30 euro voor de dierentuin te moeten betalen. Eenmaal binnen was de vijfde plek het absoluut waard. Unieke verblijven, leuke verhalen en foto’s en vrijwel alle dieren aanwezig, maakte dit bezoek een groot succes.

Kortom, plan je volgende stedentrip naar Praag. Het zal je positief verrassen.