De zomerperiode komt eraan, tijd voor een bedrijfsuitje?

De zomerperiode is alweer bijna in zicht en iedereen is al een tijd aan het werk. Vlak voor dat iedereen een beetje op vakantie gaat, is het misschien wel een goed idee om een bedrijfsuitje in te plannen. Het harde werk wat werknemers voortdurend uitvoeren, wordt beloond door het bedrijf. Samen met alle collega’s bereiden jullie je voor op een gezellige dag, wat zal afsluiten met een heerlijk etentje. Bovendien is een bedrijfsuitje een mooi moment om te proosten op successen die er allemaal behaald zijn. Nieuwe collega’s hebben de gelegenheid om zichzelf te introduceren en het zal een fantastische dag zijn! Maar wanneer je nu een bedrijfsuitje gaat organiseren, wat ga je dan doen?

Soorten uitjes om met het bedrijf te doen

Wanneer je een bedrijfsuitje gaat organiseren, is het goed om te kijken wat er bij het bedrijf past. Tevens is het belangrijk om rekening te houden met de fitheid van sommige werknemers, zodat iedereen die mee wilt doen, daadwerkelijk mee kan doen.

Zo zijn er verschillende sportieve bedrijfsuitjes te doen, maar kun je ook denken aan bepaalde teambuilding activiteiten. Met een uitje wat gerelateerd is aan teambuilding, zul je op een andere manier samenwerken. Je werkt samen om een bepaalde missie te voldoen. Uiteindelijk zal dit ertoe leiden dat je collega’s op een andere manier leert kennen, en hun sterkten en zwakten in kunt zien. Deze ondervindingen neem je mee naar de werkvloer, wat tot positieve veranderingen zullen leiden.

Een bedrijfsuitje regelen is nog best moeilijk. Kies daarom een paar leuke bestemmingen en activiteiten uit en bespreek het met alle werknemers. Zo zijn er verschillende activiteiten die vol met adrenaline zitten, maar kun je ook kiezen voor een gezellig etentje. Stem het goed af!

Stem met het gehele bedrijf!

Het lukt nooit om een uitje te vinden die voor iedereen leuk is. De ene werknemer houdt juist van een etentje met een borrel achteraf, terwijl een ander wel iets actiefs wilt doen. Er zijn zoveel verschillende bedrijfsuitjes en activiteiten, alleen is er geen één die voor iedereen geschikt is. Daarvoor is er een oplossing, ga stemmen en bepaal samen het uiteindelijke bedrijfsuitje! Door ideeën voor te leggen en werknemers hiermee laten stemmen, komt er als het goed is één winnaar uit. Bij de meeste bedrijfsuitjes draait het natuurlijk om de gezelligheid en het samenzijn. Dat staat dus op de eerste positie.

Wanneer er gestemd is, kunnen er een aantal conclusies getrokken worden. Een groot percentage wilt iets actiefs doen, terwijl een ander groot deel juist iets wilt maken. Om het voor iedereen leuk te maken, kun je dit combineren. Door twee activiteiten op dezelfde tijden in gaat plannen, kun je na afloop bij elkaar komen om gezellig te gaan borrelen. Uiteindelijk zal het hierdoor voor iedereen leiden tot een geslaagde dag!

Werken als één familie

Soms zie je jouw collega’s wel meer dan je eigen vader, moeder, vriend of vriendin. Wanneer je fulltime aan het werken bent, kom je hier helaas niet onderuit. Je gaat nu eenmaal vroeg naar het werk en komt laat thuis. Door je collega’s ook eens op een andere manier te leren kennen, krijg je een totaalplaatje in beeld. Je zult elkaar op meerdere gebieden gaan waarderen en kunt serieus werken en lachen met elkaar. Een hechte band met collega's zorgt voor mooie prestaties. Alles is goed op elkaar afgestemd omdat iedereen de sterkten en zwakten van elkaar kent. Het bedrijf voelt als een familie.