De verschillende mogelijkheden van Microsoft Office

Of het nu op je werk is, voor de studie of gewoon in je vrije tijd. Iedereen maakt wel eens gebruik van één van de vele mogelijkheden van Microsoft Office. Microsoft is een organisatie die verschillende pakketten aanbiedt voor zowel zakelijk- als privégebruik. Met behulp van de verschillende mogelijkheden van Microsoft Office kun je tal van teksten typen, presentaties maken en gegevens noteren. Onderstaand zullen de drie bekendste vormen van Microsoft Office besproken worden; Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft PowerPoint.

Microsoft Word

Microsoft Word is de bekendste versie van Word en vrijwel iedereen in Nederland heeft er reeds gebruik van gemaakt. Voorheen werden typmachines gebruikt voor het typen van teksten, brieven of boeken. Tegenwoordig kan men gebruik maken van het programma Microsoft Word. Het is een erg toegankelijk en eenvoudig programma, welke je in staat stelt op het zowel op zakelijk-, als privégebied te gebruiken. Word kan zakelijk gebruikt worden voor bijvoorbeeld brieven, sollicitaties en mededelingen. Voor privégebruik kan men Word gebruiken voor bijvoorbeeld uitnodigingen, blogs en overige teksten. Naast de standaardversie van Word, kan men tegenwoordig ook een uitgebreidere versie gebruiken. Met behulp van deze versie kun je in een speciaal format, sollicitatiebrieven, enquêtes of uitnodigingen schrijven.

Microsoft Excel

Microsoft Excel is een heel ander programma als Microsoft Word. Met behulp van Excel kun je allerlei gegevens bijhouden, berekeningen uitvoeren en verschillende zaken inzichtelijk en overzichtelijk maken. Microsoft Excel draait niet om letters, maar getallen. Jaarcijfers van een bedrijf, kosten per maand of de salarissen van de marketingafdeling kunnen eenvoudig genoteerd worden. Tevens kunnen deze cijfers automatisch berekend worden met de verschillende opties die Microsoft Excel te bieden heeft. Aangezien Microsoft Excel een complexer programma is dan Microsoft Word is het wel aan te raden een Excel cursus te volgen. Met behulp van de Excel cursus leer je het programma stap voor stap onder de knie te krijgen om zodoende een optimaal resultaat te kunnen bereiken.

Microsoft PowerPoint

Het laatste programma dat het vermelden waard is, is Microsoft PowerPoint. PowerPoint staat niet in het teken van sollicitaties schrijven of berekeningen maken. PowerPoint staat in het teken van presentaties maken. Met behulp van dit programma kun je eenvoudig een presentatie maken over een onderwerp naar keuze. Het grote voordeel van dit programma is dat je jouw onderwerp altijd op een visuele en professioneel ogende wijze kunt presenteren. Je zult gegarandeerd punten scoren met een presentatie vanuit PowerPoint. Met behulp van OneDrive of Skype kun je jouw Office-gebruik verder uitbreiden. Meer informatie hierover kun je vinden op Google.